divendres, 4 d’abril del 2008

VISAT WEB


Bon dia, companys.



En el dia d'ahir vam assistir a una reunió al CoAC en que se'ns tornava a exposar el projecte de Visat Web. Aquest treball està a punt de fer-se públic i passar a ser operatiu, no només pels provadors, com és el nostre cas, sinó per a tots els col·legiats.Cal dir que teniem moltes esperances en el Visat Web com a una aposta definitiva cap a la universalització dels instruments que el CoAC posa al nostre abast. Doncs bé, sembla que, de nou, restarem uns quants (MAC, Línux, GNU) a la cua: malgrat l'ús de la tecnologia PHP, vam constatar que es continua prioritzant el món PC i el món Microsoft. Les excuses són les de sempre: manca de recursos, que s'arrossega feina feta amb tecnologies antigues, la priorització del programari de la majoria...



Cal dir, per ser justos, que la reclamació d'aprofitar del món web la doble possibilitat d'ubiqüitat i el poder ser multiplataforma, no només la ubiqüitat, va ser ben recollida per l'Eduard SUÑÉN i en tant que responsable de la casa, hem de confiar que per poc que puguin ho tindran en compte. Per tot plegat podem mantenir certa esperança en que algun dia les nostres reclamacions tindran resposta.



Va ser curiós que en la sessió van sortir a la llum altres minories col·legials a les que caldria atendre: les persones amb discapacitats, per als que caldria fer accessible la web; i els no catalanoparlants que han de visar a Catalunya, tant de parla castellana com anglesa o d'altres. Restem amatents per constatar la resposta que es donarà a aquests altres col·lectius, tant o més minoritaris que nosaltres però que, sospitem, acabaran tenint resposta positiva abans que el nostre col·lectiu.



Aprofitarem el mailing per comentar-vos que aquells que volgueu fer còrrer Lider en els vostres MacIntels, hem constatat que el rendiment amb VMWare és superior que amb Parallels. I no volem deixar de recomanar als usuaris d'ArchiCAD, que hi ha un grapat entre vosaltres, la connexió directa de la versió 11 amb Lider per l'estalvi enorme de feina de modelat que suposa.



Com sempre, continuarem informant-vos de tot avanç que es produeixi. Rebeu la nostra salutació i els nostres ànims.