divendres, 18 d’abril del 2008

FIRMAPROFESIONAL

Benvolguts companys. 


Dies enrere vam sol·licitar un informe a Firmaprofesional, dirigit a l'Álvaro Romero Remos, sobre l'ús dels certificats amb la seva targeta respecte de MAC. Ens van contestar que, com bé sabem, actualment no disposen d'un software per a la targeta compatible amb MAC. Per altra banda, problemes de hardware n'hi ha només a mitges, doncs els lectors de targetes són compatibles, amb diversos drivers; però no així el nou dispositiu USB, del que no se'n tenen drivers per a MAC. Ens van comunicar que són plenament conscients dels inconvenients que això suposa als col·legiats i a altres usuaris de Firmaprofesional.

Les accions que tenen previstes són: homologar, des de Firmaprofesional, un altre xip criptogràfic que anirà inclòs a la targeta i que tingui software compatible amb MAC. Com podíem suposar, aquesta homologació no serà immediata, podent trigar mesos. Ens diuen que el proveïdor que utilitzen actualment és mundialment reconegut i un dels millors del sector, però no han desenvolupat el seu software per a MAC per decisions estratègiques. Tenen intenció d'avaluar, doncs, un altre tipus de targetes d'un altre proveïdor.



Ens asseguren que tenen present el tema i que ens tindran convenientment informats del canvis. D'igual manera ho estareu vosaltres. Aprofitem per demanar que si algú del Col·lectiu disposa d'informació relativa a proveïdors o desenvolupadors de certificats compatibles amb MAC ens ho feu saber, si us plau.



Salutacions.