dimecres, 18 de febrer del 2009

FIRMAPROFESIONAL EN MAC'S


Bon dia, companys.

Després de molts mesos d'anar-hi al darrera, sembla que hem aconseguit que la signatura digital de FirmaProfesional sigui compatible amb MAC.

Després de diverses proves amb els responsables de FirmaProfessional (en la persona de Javier Manzano), hem pogut comprovar que el lector de targetes negre de C3PO (que segurament molts de voslatres disposeu) és reconegut per MAC-OS sense necessitat d'instal·lar cap driver específic. Malauradament, aquest lector ja no es distribueix, i el que se'ns ofereix ara, un USB, encara no sembla plenament operatiu. Per tant, de moment haurem de continuar amb la targeta. Això siginifica que, instal·lant el software de lectura de targetes, podrem usar la nostra signatura digital en les gestions per internet que ofereix FirmaProfessional, entre elles, obviament, el VisatWeb. 

L'únic software que cal instal·lar és el SafeSign (el podeu descarregar de: http://idisk.mac.com/ferranmartinmiguel-Public?view=web)

Una vegada instal·lat podreu verificar que reconeix la signatura obrint l'aplicació Token Administration.app


L'ús de la signatura digital en MAC només es podrà fer mitjançant Firefox, ja que Safari, ens comenten, no té implementades les connexions necessàries. En les preferències de Firefox caldrà habilitar el Certificat, a través de la pestanya Dispositivos de seguridad, amb les dades que indiquem a la imatge (en Archivo del módulo cal introduïr:   /usr/local/lib/libaetpkss.dylib)


Tot seguit caldrà verificar que el certificat està carregat entrant a la pestanya Ver certificados (com s'indica en la imatge)


Per últim convé realitzar el test de certificats de Firma Profesional, que el trovareu a la seva web www.firmaprofesional.com


Donat que el procés d'instal·lació no resulta precisament fàcil i que encara no s'entrega un instal·lador complet per a MAC, us facilitem el contacte de FirmaProfesional on us podran ajudar: Javier Manzano, 93.477.42.45

Salut. 

2 comentaris:

Albert Que ha dit...

Home, felicitats! almenys una bona notícia de tant en tant!!
Em sembla que la opció del lector de targetes és millor que el llapis USB ja que permet (o hauria de permetre) llegir també el DNI electrònic i altres dispositus amb signatura digital, el dispositiu USB del COAC només serveix pel COAC.
M'ha vingut un dubte: heu pogut fer servir el visatweb amb el Firefox? les meves últimes notícies és que la web està tant ben programada que només funciona amb IE.

bird ha dit...

Hola,

l'enllaç no em funciona per a descarregar el programa safesign, el podrieu tornar a posar?

gràcies.