dimarts, 18 de setembre del 2007

SITUACIÓ POSTELECCIONS

Bon dia a tots. Ens posem en contacte amb vosaltres per comentar de nou la situació en que ens trobem respecte a les accions iniciades fa uns mesos com a Col·lectiu Mac-Coac.

Malgrat que a l'inici vam rebre una gran predisposició per part del SAI, amb la Beatriz Ruiz al capdavant, la conjuntura d'eleccions i de posterior canvi de govern al Col·legi va provocar un temps de standby, que els hi hem respectat i ampliat amb prou setmanes com per adaptar-se i redefinir les seves línies d'actuació. Passat aquest període creiem oportú reprendre les converses i, si s'escau, les protestes. I ho diem perquè la situació actual no presenta grans canvis respecte a abans. Podem observar cóm es continua generant programets i ajuts per a la implantació del Codi Tècnic adreçats sobretot a PC; continuem sense un lector de signatura electrònica compatible; continuem sense una adaptació del Documents de Visat a altres sistemes operatius, etc...

Però, si be tot això és cert, en alguns àmbits de la casa, com és l'Escola Sert, semblen decidits a una renovació generacional i estratègica adreçada a tenir una actitud molt més oberta i actual: hem sabut que tenen la intenció d'impartir una formació que reflecteixi més la realitat del col·lectiu, en tots els àmbits de l'exercici, inclòs l'informàtic, tenint en compte les minories sobretot en els casos en que aquestes minories ho siguin per ser capdavanteres. Un exemple d'això és la intenció de trencar amb el monopoli dels cursos d'AutoCAD 2D per tal de poder oferir cursos d'altres programes de CAD, especialment programes BIM (ArchiCAD, Allplan, Revit), potser minoritaris però innegablement innovadors. Intentarem que aquesta nova òptica que semblan demostrar les noves incorporacions al cos directiu pugui influir en la resta i provocar un canvi vers les nostres demandes.

També volem fer-vos coneixedors i partícips (si també és el vostre cas) d'una iniciativa paral·lela a la nostra iniciada per usuaris de programari lliure que volen també un reconeixement i una atenció que fins ara, com ens passa a nosaltres, se'ls nega. Segons cóm vagin aquestes noves converses podria arribar a ser convenient una fusió d'ambdós grups per tal de sumar esforços i reduir, per poc que sigui, l'inconvenient de ser pocs respecte del conjunt de col·legiats.

Agraïriem que ens faci-ho saber la vostra opinió al respecte de tot plegat, confiant en que no hageu defallit encara i que puguem comptar amb el vostre recolzament novament.

Gràcies de nou. Una abraçada.